Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Soorten daksystemen

Soorten daksystemen
Geplaatst op 12-2-2021 door Rens

DIVERSE SOORTEN DAKSYSTEMEN

Er zijn drie soorten daksystemen. Elk opgebouwd uit verschillende materialen. Wij helpen je graag de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Warmdakconstructie

Bij een warmdakconstructie is de isolatie aan de bovenkant van de dragende constructie aangebracht. De waterkerende laag dakbedekking bevindt zich dan boven de isolatie, waardoor de onderconstructie warm blijft.

Omgekeerd platdak constructie

Een omgekeerd dak is een bijzondere vorm van een warm dak. Het verschil is dat de thermische isolatie zich op de waterdichte laag bevindt. Deze isolatie bestaat altijd uit XPS. Het is belangrijk om deze constructie altijd te ballasten. De omgekeerd platdak constructie is de juiste keuze als je een dak wilt belopen. Ideaal voor dakterrassen en parkeerdaken.

Kouddakconstructie

Bij een kouddakconstructie is de isolatie juist aan de onderkant van de dragende constructie aangebracht. De waterkerende laag dakbedekking bevindt zich dan direct bovenop de dragende constructie die zich aan de koude zijde van de isolatielaag bevindt.

Wij raden deze constructie vanwege de kwetsbaarheid sterk af. Meestal bereik je na enkele jaren het punt waarop de isolatie verzadigd is met vocht en begint te lekken. Voor meer informatie over de diverse daksystemen kun je altijd contact met ons opnemen.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen