Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Tips voor de keus uit dakbedekking van een overkapping

Tips voor de keus uit dakbedekking van een overkapping
Geplaatst op 19-7-2021 door Info ADR

Tips voor de keus uit dakbedekking van een overkapping

Een overkapping in je tuin kan als een fijne verlenging van je huis zijn. Langer buiten zitten tijdens zomeravonden of wanneer het weer iets minder is. Je zit natuurlijk altijd droog. Een overkapping plaatsten is een hele klus wanneer je dit zelf gaat doen, maar wanneer je het laat doen. Het is een investering die aandacht en kwaliteit vereist. Je wilt het ten slotte maar één keer goed doen. Het is goed om na te denken over wat voor soort dakbedekking je wilt gaan gebruiken voor je overkapping. Dit heeft niet alleen invloed op het aanzicht, maar ook op de levensduur en onderhoud. In deze blog geven we je een aantal tips en manieren voor dakbedekking.

 

Welke materialen dakbedekking zijn geschikt voor een overkapping in een tuin?

De keus welke dakbedekking voor jou het beste zal zijn ligt aan welke uitstraling en eigenschappen je belangrijk vindt. Over de volgende dakbedekking geven je wat meer uitleg:

  1. EPDM dakbedekking
  2. Dakleer dakbedekking
  3. Dak bedekken met sedum (beplanting of gazon)
  4. Dakshingles

EPDM

Voor een plat dak kun je bitumen (dakleer) dakbedekking of EPDM toepassen. Wanneer je de dakbedekking zelf gaat leggen is EPDM een optie om zeker te overwegen. Voor het leggen van EPDM heb je geen brander nodig zoals bij dakleer. EPDM plak je namelijk met lijm naadloos op het dak. Hierdoor is het dak meteen waterdicht. Daarnaast gaat dit materiaal erg lang mee, wel 50 jaar! Het is daarnaast ook te gebruiken als ondergrond voor een sedum dak, mocht je groen op je overkapping terug willen laten komen.

 

Dakleer, bitumen

Bitumen dakbedekking noemen we ook wel dakleer of roofing is klassieke en betrouwbare optie dakbedekking. Dit is er in twee verschillende variante te verkrijgen, namelijk APP en SBS. Ik leg je uit wat de verschillen zijn. SBS kenmerkt zich door zijn soepele eigenschappen, maar APP staat er meer om bekend om uv-bestendig te zijn. Dit komt door de hoeveelheid kunststof dat hierin verwerkt zit. Kies je voor SBS, dan zal je hier een laag grind of leislag overheen moeten leggen. Een bitumen dak is waterdicht, sterk en al jarenlang betrouwbaar.

 

Sedum, groendak

Wanneer je graag voor een duurzame optie kiest dan is een Sedum dak, ook wel groendak genoemd een aantrekkelijke optie. Een sedum dak heeft de eigenschappen om verkoelend te werken in de zomer. Daarnaast vangt het water op en vinden insecten het een fijne voedingsbodem. Daarnaast draag je met groen op je dak bij aan een fijne groene leefomgeving in je buurt. Sommige gemeente of waterschappen geven hier zelfs subsidie voor! Een groendak is wel een optie die als ‘extra’gezien moet worden. Je hebt eerst een onderlaag nodig zoals EPDM of dakleer voordat je het dak kan bedekken met sedum.

 

Dakshingles

Dakshingles zijn een eenvoudige vorm van dakbedekking welke steeds meer voorkomt. Het voordeel is dat dakshingles in meerdere kleuren te verkrijgen zijn zoals rood, antraciet of zwart. De shingles zijn aan te brengen op een egaal houten ondergrond met een hellingshoek van min 25 graden. Een schuin dak dus.

 

Dakbedekking overkapping bij ADR-Dakwinkel

Bij ADR-Dakwinkel beschikken we over een ruim assortiment dakbedekking en zijn we bereikbaar voor vragen, tips en advies. Kom je er niet uit? Bereik ons via de chat, telefoon (073 - 69 00 161) of mail (info@adr-dakwinkel.nl)! Samen kijken we naar de keuze voor jouw overkapping of tuinhuis!

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen