Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Hoe monteer je Trespa?

Hoe monteer je Trespa?
Geplaatst op 20-8-2021 door Info ADR

Hoe monteer je Trespa?

Bij het monteren van Trespa platen of gevelbekleding zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Zo moet er genoeg ruimte zijn tussen de gevelbekleding en draagmuur voor optimale ventilatie en is het belangrijk dat de draagconstructie sterk genoeg is. Op deze pagina lees je op welke manier je Trespa kan monteren en vind je de bijbehorende producten.

 

Twee manieren van Trespa monteren. Kies je voor lijmen of schroeven?

De keuze baseer je op wat je mooi vindt qua aanzicht, maar ook op wat er technisch mogelijk is. Bij het lijmen ontstaat er een mooi egaal oppervlak. Daarentegen monteer je de Trespa op een stevigere manier door te schroeven. Een nadeel is dat de platen moeilijker schoon te houden zijn, doordat vuil achter de schroeven kan blijft zitten.

 

Trespa schroeven

Wij focussen ons in deze blog op het schroeven! Binnen ons assortiment vind je een diverse reeks aan Trespaschroeven in de meest gangbare RAL kleuren.

Tip! Geef Trespa platen genoeg ruimte om te kunnen uitzetten en krimpen. Trespa platen kunnen namelijk gaan werken door temperatuurverschillen. Dit kun je doen door het middelste boorgat als fixatiepunt te gebruiken. Je kunt het fixatiepunt bijvoorbeeld een gat van 5 mm geven (de standaard maat van Trespa schroeven is 4,8 mm). Voor de schroeven boven en onder dit punt kun je dan een schroefgat van 8 mm aanhouden. Zo heeft de plaat onder de schroefkop de ruimte om uit te zetten en te krimpen. Draai de schroeven niet te strak aan, handvast is strak genoeg!


Ventileren van Trespa

Het is erg belangrijk dat er genoeg ruimte zit tussen de draagmuur en de Trespa gevelbekleding. Hierdoor kan condens op een natuurlijke manier zijn weg naar buiten vinden. De ventilatie hoort van onder naar boven te gaan en de minimale spouwdiepte dient 20mm te zijn. Wanneer je de draagmuur gaat isoleren, gebruik dan een dampwerende folie over het isolatiemateriaal. Hierdoor blijft de isolatielaag droog en intact.

 

Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen, kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken we met jou mee!

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@adr-dakwinkel.nl

 

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen