Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege een hoog ziekteverzuim kan jouw bestelling vertraging oplopen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

Hoe monteer je Trespa?

Hoe monteer je Trespa?
Geplaatst op 20-8-2021 door Info ADR

Hoe monteer je Trespa?

Bij het monteren van Trespa platen of gevelbekleding zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Zo moet er genoeg ruimte zijn tussen de gevelbekleding en draagmuur voor optimale ventilatie en is het belangrijk dat de draagconstructie sterk genoeg is. Op deze pagina lees je op welke manier je Trespa kan monteren en vind je de bijbehorende producten.

 

Wil je Trespa lijmen of schroeven?

De keuze is afhankelijk van wat technisch mogelijk is en voor het aanzicht. Het voordeel van het lijmen van Trespa is dat er een mooi en egaal oppervlak ontstaat. Daarentegen zorgt het schroeven van Trespa ervoor dat de platen steviger gemonteerd kunnen worden. Een nadeel is dat de platen moeilijker schoon te houden zijn, doordat vuil achter de schroeven kan blijven hangen.

 

Trespa schroeven

Wij focussen ons in deze blog op het schroeven! Binnen ons assortiment vind je een diverse reeks aan Trespaschroeven in de meest gangbare RAL kleuren.

Tip! Geef Trespa platen genoeg ruimte om te kunnen uitzetten en krimpen. Trespa platen kunnen namelijk gaan werken door temperatuurverschillen. Dit kun je doen door het middelste boorgat als fixatiepunt te gebruiken. Je kunt het fixatiepunt bijvoorbeeld een gat van 5 mm geven (de standaard maat van Trespa schroeven is 4,8 mm). Voor de schroeven boven en onder dit punt kun je dan een schroefgat van 7,5 mm aanhouden. Zo heeft de plaat onder de schroefkop de ruimte om uit te zetten en te krimpen. Let ook op dat je de schroeven niet te strak vastdraait, handvast is voldoende.


Ventileren van Trespa

Het is van belang dat je ruimte houdt voor ventilatie tussen de draagmuur en de Trespa gevelbekleding. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat condens op een natuurlijk manier kan worden afgevoerd. De ventilatie hoort van onder naar boven te gaan en de minimale spouwdiepte dient 20mm te zijn. Wanneer je de draagmuur gaat isoleren, gebruik dan een dampwerende folie over het isolatiemateriaal. Hierdoor blijft de isolatielaag droog en intact.

 

Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen, kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken we met jou mee!

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@adr-dakwinkel.nl


 

 

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen