Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Hoe repareer je een plat dak met Rust-oleum fillcoat of Cromapol dak coating?

Hoe repareer je een plat dak met Rust-oleum fillcoat of Cromapol dak coating?
Geplaatst op 23-8-2021 door Info ADR

Hoe repareer je een plat dak met fillcoat?

Een plat dak met een lekkage moet je zo snel mogelijk verhelpen. Doe je dit niet? Dan kan het dakbeschot aangetast worden. Het kan soms een hele zoektocht zijn om erachter te komen waar de lekkage zit. De lekkage kan zich soms toch ergens anders bevinden dan je in eerst instantie gedacht had. Daarom is het belangrijk om altijd het hele dak na te kijken. Scheuren, blazen en opstaande randen bij muren, schoorstenen en dakkoepels zijn allemaal tekenen van een lek.

 

Wanneer gebruik je Fillcoat zonder of met vezels?

Fillcoat zonder vezels wordt gebruikt voor scheuren tot 2 mm, is de scheur groter? Dan raden wij de Fillcoat met vezels aan.

Stap 1. Beschadiging schoonmaken

  • Maak de beschadigde plek grondig schoon. Verwijder modder, mos, dorre bladeren en al het andere wat er ligt. Daarna reinig je de plek die je wil repareren met een harde borstel. Roer de Fillcoat intensief voor het aanbrengen

Stap 2. Fillcoat aanbrengen

  • Alles schoon? Dan kan je Fillcoat direct aanbrengen op het platte dak. Dit doe je royaal met een kwast. Je lekkage is nu verholpen!

 

Fillcoat is te gebruiken bij ieder weertype en werkt meteen. Dit maakt het een ontzettend handig en fijn product. Naast het platte dak repareren is het ook te gebruiken voor de reparatie van daklijsten, dakgoten, leidingen en schoorsteenslabben. Je kan Fillcoat gebruiken bij verschillende ondergronden zoals harde pvc, polyester, zink, aluminium, glas, tegels etc. Poreuze materialen zoals beton, steen en hout moeten eerst drogen, vervolgens voorbehandelen met een laag primer 44HS.

Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen, kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken we met jou mee!

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@adr-dakwinkel.nl

 

 

 

 

 

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen