Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege een hoog ziekteverzuim kan jouw bestelling vertraging oplopen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

Hoe repareer je een plat dak met Rust-oleum fillcoat of Cromapol dak coating?

Hoe repareer je een plat dak met Rust-oleum fillcoat of Cromapol dak coating?
Geplaatst op 23-8-2021 door Info ADR

Hoe repareer je een plat dak met fillcoat?

Een plat dak met een lekkage moet je zo snel mogelijk verhelpen. Doe je dit niet? Dan kan het dakbeschot aangetast worden. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste plek van de lekkage op te sporen. Soms komt het voor dat de beschadiging in de dakbedekking heel ergens anders zit dan de lekkage doet vermoeden. Hierdoor is het belangrijk om het hele dak na te kijken op scheuren of blazen. Kijk ook goed bij opstaande randen bij muren, schoorstenen en dakkoepels.

 

Wanneer gebruik je Fillcoat zonder of met vezels?

Fillcoat zonder vezels wordt gebruikt voor scheuren tot 2 mm, is de scheur groter? Dan raden wij de Fillcoat met vezels aan.

Stap 1. Beschadiging schoonmaken

  • Maak de beschadigde plek grondig schoon. Stof, modder, vetresten, mos en dorre bladeren zorgvuldig verwijderen. De desbetreffende plek met een harde borstel reinigen en schoon sponsen. Fillcoat moet voor het aanbrengen intensief geroerd worden.

Stap 2. Fillcoat aanbrengen

  • Na het reinigen kan Fillcoat of Cromapol direct aangebracht worden op bitumineuze ondergronden. Breng met een kwast Fillcoat royaal aan en de lekkage is onmiddellijk verholpen.

Het voordeel van Fillcoat is dat het bij ieder weertype aangebracht kan worden en direct werkt. Met Fillcoat kun je meer dan alleen een plat dak repareren. Het is namelijk ook te gebruiken voor het repareren van dakgoten, daklijsten, schoorsteenslabben, leidingen en niet-begaanbare terrassen. Fillcoat is namelijk ook te gebruiken bij ondergronden zoals harde pvc, polyester, zink, aluminium, glas, tegels etc. Poreuze materialen zoals beton, steen en hout moeten eerst drogen, vervolgens voorbehandelen met een laag primer 44HS.

Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen, kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken we met jou mee!

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@adr-dakwinkel.nl

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen