Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Voorkom schaduw op je zonnepanelen met de Universele Lage Ventilatiepan

Voorkom schaduw op je zonnepanelen met de Universele Lage Ventilatiepan
Geplaatst op 15-12-2021 door Info ADR

Voorkom schaduw op je zonnepanelen met de Universele Lage Ventilatiepan

Heb jij zonnepanelen op je dak of ben je van plan om deze binnenkort te (laten) plaatsen? Controleer dan of je huidige dakdoorvoeren geen schaduw op je zonnepanelen veroorzaken. Dit zou namelijk zonde zijn van het rendement wat je hiermee verliest op een dag. Om schaduw op je zonnepanelen te voorkomen raden we je aan om je huidige dakdoorvoeren te vervangen met de Universele lage ventilatiepan.

Zonnepanelen worden minimaal 6 tot 8 cm geplaatst boven de dakpan. De Universele lage ventilatiepan is 5 cm hoog. Hierdoor past deze in 95% van de gevallen onder de zonnepanelen. Daarnaast is deze gemakkelijk naast het zonnepaneel te plaatsen, waardoor je zorgt voor een hoger rendement!

Een andere oplossing om schaduw te voorkomen is de Fleck universele lage dakdoorvoer 100 Ø mm. Deze dakdoorvoer is nog een stukje kleiner dan de lage ventilatiepan, waardoor deze voor 99% van de gevallen onder de zonnepanelen past.

 

Toepassing dakdoorvoer

Rioolontspanning (wc/douche) en natuurlijke ventilatie (NV)

Grote voordelen van de Universele lage dakdoorvoer

  • Universeel in de uitvoering van een dakpan.
  • Eenvoudiger te verwerken dan andere universele doorvoeren met een slabbe / loodslabbe
  • Een mooie uitstraling. De dakdoorvoer is laag en nauwelijks zichtbaar
  • Een compleet pakket Universele lage ventilatiepan + Flexibele slang met combi-aanbieding om het nog eenvoudiger te maken

Verwerkingstip!

De buigzame kant aan de bovenkant op de dakdoorvoer kan bij koude temperaturen iets stugger zijn. Deze slabbe kan je gemakkelijk verwarmen met een föhn, zodat hij weer eenvoudig te buigen is.

Optimaliseer je rendement met de Solarguard Pro

Je hebt de zonnepanelen op je dak geplaatst of gaat deze binnenkort plaatsen en hebt de dakdoorvoeren gecontroleerd. Dit zorgt voor een hoger rendement, maar om jouw hoge rendement te beschermen monteer je de Solarguard Pro op jouw zonnepanelen. Hiermee bescherm je jouw zonnepanelen tegen het nestelen onder de panelen, wat weer kan zorgen voor een slechte ventilatie en brandgevaar. In deze blog lees je meer over de voordelen van de Solarguard Pro en hoe je deze eenvoudig kan monteren.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen