Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Nationale tuinvogeltelling

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Pakket Zendingen voor 15:00 uur
besteld, dezelfde dag verzonden
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 125 (incl. BTW)

Nationale tuinvogeltelling

Nationale tuinvogeltelling
Geplaatst op 26-1-2023 door Info ADR

Nationale tuinvogeltelling

27, 28 en 29 januari 2023 is het weer tijd voor de nationale tuinvogeltelling. Een groot onderzoeksproject georganiseerd door de vogelbescherming en Sovon vogelonderzoek Nederland. Met al een half uurtje vogels tellen in je tuin of op je balkon kan je je steentje bijdragen. Op deze manier is er meer inzicht in welke vogels er aanwezig zijn in de Nederlandse tuinen en kunnen we ze beter helpen en beschermen.

 

Vogels zoeken nieuwe schuilplekken, zoals onder zonnepanelen

Dit is dan ook een mooi moment om stil te staan bij hoe belangrijk het is om een vogelvriendelijke tuin te hebben. Door de vermindering van groen in onze tuinen blijven er steeds minder schuilplekken over voor de vogels. Hierdoor moeten zij op zoek naar nieuwe plekjes. Een van die nieuwe plekjes vinden zij onder de zonnepanelen die op heel wat daken in Nederland geplaatst worden. Onder de zonnepanelen is het warm en droog en is er bescherming tegen bedreigingen. Kortom de perfecte plek voor het broeden.

 

Is vogelwering zonnepanelen nodig?

Deze nieuwe schuilplek kan voor heel wat problemen zorgen voor zowel de vogels als voor onszelf. Zonnepanelen kunnen erg heet worden en hebben voldoende ventilatie nodig. Vogels die nestjes onder de zonnepanelen bouwen zorgen voor minder ventilatie, waardoor temperaturen nog hoger oplopen. Risico op brandgevaar en rendement verlies door slecht werkende zonnepanelen zijn het gevolg. Daarnaast zien we dat dieren aan de bedrading gaan knauwen wat natuurlijk ook geen voordeel is. Vogels die eenmaal zijn gaan nestelen onder jouw zonnepanelen zullen ieder jaar weer terugkomen voor een nieuw nestje. Er is maar weinig dat ze kan tegenhouden.

Om jouw zonnepanelen en vogels te beschermen hebben we een oplossing. Namelijk de Solarguard Pro vogelwering. Sterk genoeg om vogels tegen te houden.

 

Snelle en eenvoudige montage van vogelwering zonnepanelen

Je monteert de Solarguard Pro Vogelwering in enkele seconden aan de zijkant van de zonnepanelen. De verbeterde bevestigingsklemmen zijn verkrijgbaar in 35 mm, 40 mm of in universele variant. Daarnaast worden deze gemaakt van gerecycled materiaal. De pakketten worden altijd geleverd met de juiste benodigdheden.

Voordelen van de Solarguard Pro

  • Leverbaar met snelklemmen en universele klemmen
  • Juiste lengte kammen van 15 cm
  • Inclusief hoekstukken met handige montageruimte
  • Circulaire verpakking en circulaire snelklemmen

 

Let op! Regels en extra aandacht voor de vogels

Om vogels te beschermen mogen nesten niet hele jaar verwijderd worden. Officieel mag je zelfs het eerste takje van het nest tot het uitvliegen van het laatste jong niet verwijderen. Houdt hierom rekening met het broedseizoen. Deze loopt van 15 maart tot 15 juli. Binnen het broedseizoen is het verboden om nesten te verwijderen. Buiten het seizoen mag dit wel om de Solarguard Pro te monteren.

 

 

Bestel Solarguard Pro Vogelwering voor zonnepanelen bij ADR-Dakwinkel

 

 

Meer bomen en groen in de tuinen en woonwijken

Om vogels een plekje te laten zoeken in hun natuurlijke omgeving is het belangrijk om zoveel mogelijk groen in je tuin te behouden. Het liefst natuurlijk struiken en bomen, maar hier heeft niet iedereen de plek voor. Vogelhuisjes en voldoende voer in de tuin kunnen een goed alternatief zijn.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen