Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Betonnen of Keramische Dakpannen?

Betonnen of Keramische Dakpannen?
Geplaatst op 21-6-2021 door Melvin

Blog Betonnen of keramische dakpannen, wat is het verschil?

Waarom voor een keramische dakpan kiezen?

Het aanslibsel en oude zeeklei dat nodig is om keramische dakpannen te produceren is te vinden langs rivieren zoals de Maas, de Rijn, de Ijsel, Waal en de Schelde. Hier staan dan ook de meeste dakpanfabrieken. Binnen ons assortiment bij ADR-Dakwinkel vindt je dakpannen geproduceerd door Monier of Koramic. Beide gebruiken hoogwaardige kleisoorten voor hun dakpannen. Voor ieder dak is een passende keramische dakpan te vinden door de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn. Een holle of vlakke dakpan, met of zonder glazuur laag. Het is er allemaal. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Een glazuur laag of een geglazuurde dakpan kan bijvoorbeeld bescherming geven tegen mos, algen of schimmels.

 

Voordelen keramische dakpan:

  • Klei is een natuurproduct wat een natuurlijke en authentiek uitstraling geeft aan het dak
  • Lange levensduur, soms wel meer dan 50 jaar. Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Geglazuurde dakpannen zijn bestand tegen vuil, algen en mossen

 

 

Waarom voor een betonnen dakpan kiezen?

Betondakpannen zijn veel te zien op de Nederlandse daken. In de jaren 70 en 80 werden deze standaard gebruikt bij nieuwbouwprojecten. Ze bieden jarenlange betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarnaast zijn betonnen dakpannen een stuk milieuvriendelijker om te produceren dan keramische dakpannen. Een beton dakpan wordt geproduceerd met natuurlijke grondstoffen namelijk zand, cement en water. Dit mengsel wordt gekleurd met natuurlijk ijzeroxide en in een mal gegoten. De dakpannen hoeven niet de oven in, maar harden uit. Hierdoor wordt er enorm veel energie bespaard en voorkomen we veel extra CO2. Daarnaast is de beton pan de afgelopen jaar sterk ontwikkeld en verbeterd en kan deze goed de eigenschappen van de keramische dakpan evenaren. Zo hebben dakpannen met een Glazuron laag extra bescherming tegen invloeden van buiten en behouden deze dakpannen hun kleur beter. Toch hebben keramische dakpannen nog steeds een langere levensduur.

 

Voordelen betonnen dakpan:

  • Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische dakpannen en zijn snel te leggen
  • Zeer goed bestendig tegen vorst, Uv-stralen en andere weersinvloeden
  • Lange levensduur tot soms wel meer dan 30 jaar
  • Milieuvriendelijk doordat betonnen dakpannen niet gebakken moeten worden

 

Ben je er nog niet helemaal uit over welk materiaal dakpan je moet kiezen?

Bij ADR-Dakwinkel beschikken we over een ruim assortiment en zijn we bereikbaar voor vragen, tips en advies. Kom je er niet uit? Bereik ons via de chat, telefoon (073 - 69 00 161) of mail (info@adr-dakwinkel.nl)! Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw pannendak!

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen