Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege een hoog ziekteverzuim kan jouw bestelling vertraging oplopen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

Betonnen of Keramische Dakpannen?

Betonnen of Keramische Dakpannen?
Geplaatst op 21-6-2021 door Melvin

Waarom voor een keramische dakpan kiezen?

Van oudsher staan dakpanfabrieken veelal langs rivieren, zoals de Maas, de Rijn met zijrivieren, IJssel, Waal en de Schelde. Hier is het aanslibsel en oude zeeklei te vinden dat nodig is voor de fabricatie van keramische dakpannen. Monier en Koramic gebruiken zorgvuldig geselecteerde kleisoorten, waaronder de hoogwaardige Westerwald klei. Net als betondakpannen zijn ze leverbaar in een vlakke- of gegolfde uitvoering. Binnen ons assortiment vind je twee keramische basismodellen van Monier en Koramic dakpannen. Dit zijn de holle en de vlakke dakpan. Elk model heeft zijn eigen technische en esthetische karakteristieken. Daardoor is voor elke dakvorm een passende dakpan te vinden. De keramische dakpan kan worden voorzien van een glazuurlaag, waardoor vuil, algen en mossen minder makkelijk aan de dakpannen hechten. Het kleuren van de dakpan gebeurt via een speciaal productieproces waarbij de dakpan wordt bespoten met een kleihoudende suspensie waar metaaloxiden aan zijn toegevoegd.

Voordelen keramische dakpan:

  • Klei is een natuurproduct wat een natuurlijke en authentieke uitstraling geeft aan het dak
  • Lange levensduur van wel meer dan 50 jaar. Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Geglazuurde dakpannen zijn goed bestand tegen vuil, algen en mossen

Waarom voor een betonnen dakpan kiezen?

Betondakpannen bieden jarenlang esthetische betrouwbaarheid en worden gekwalificeerd als het meest milieuvriendelijk. De beton dakpannen zijn leverbaar in zowel gegolfde- als vlakke dakpannen en kunnen voorzien worden van een zijdelingse sluiting of een kop-sluiting. De sluitingswijze is belangrijk i.vm. de waterdichtheid van het dak. Binnen ons assortiment vind je de Monier Stonewold, Sneldek en Neroma dakpan. Deze zijn gemaakt van een mengsel van natuurlijke grondstoffen: zand, cement en water en worden gekleurd met een natuurlijke ijzeroxide. Dit zorgt ervoor dat de kleur lang behouden blijft. Met deze samenstelling is het gebruik van een oven niet nodig bij het uitharden van de betondakpan. Hierdoor wordt energie bespaart en de uitstoot van CO2 verminderd. Bij pannen met een Glazuron afwerking wordt er een extra laag aangebracht die bestaat uit fijn zand, voorzien van kleurstoffen op basis van ijzeroxides. De gladde Glazuron afwerking zorgt voor een jarenlang kleurbehoud. Om vuil, algen en mossen te voorkomen kunnen de betonnen dakpannen worden voorzien van een coating. Dit zorgt voor een langere levensduur van de dakpan.

Voordelen betonnen dakpan:

  • Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische dakpannen en zijn snel te leggen
  • Zeer bestendig tegen vorst, uv-straling en andere weersinvloeden
  • Lange levensduur van soms wel meer dan 30 jaar
  • Milieuvriendelijk doordat betonnen dakpannen niet gebakken moeten worden

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen