Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege een hoog ziekteverzuim kan jouw bestelling vertraging oplopen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

10 tips bij de keuze van jouw dakpannen

10 tips bij de keuze van jouw dakpannen
Geplaatst op 5-7-2021 door Info ADR

10 tips bij de keuze van jouw dakpannen

 

Het is bekend dat dakpannen erg lang mee gaan, maar ooit komt er een moment dat jouw dak aan vervanging toe is. Stormschade of staat er een dakrenovatie op de planning? We geven je de tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Je wil immers dat jouw nieuwe dak weer voor 30 jaar of langer mee kan gaan.

 

Een enorm aanbod, maar waar let je op?

  1. Denk je aan een complete dakrenovatie? Houd rekening met de bouwkundige voorschriften. Soms kan het zijn dat voorschriften erg strikt zijn voor welke materialen je mag gebruiken. Natuurlijk kun je altijd een afwijking vragen.
  2. Laat je leiden door de stijl van je woning. Is deze modern, klassiek of landelijk?
  3. Woon je in een bosrijke omgeving? Dan kun je het beste kiezen voor een geglazuurde dakpan. Dit bied namelijk een betere bescherming tegen algen, mossen en schimmelgroei
  4. Hoe groter de pan, hoe minder je moet betalen voor de plaatsing. Hierdoor kan de grootte van een pan meespelen in de keuzen qua kosten.
  5. Controleer de kwaliteit. Check het keurmerk Komo (Nederland), vaak hebben de pannen ook een CE-markering
  6. Let op de kleur van de gevel, ramen en deuren. Ga je voor contrast of harmonie in dakkleur? Er is genoeg keus. Een tip probeer in de showroom de materialen bij elkaar te leggen om een idee te krijgen van de combinatie.
  7. Kies in functie van de toekomst! Kun jij jouw gekozen dakpan over een aantal jaren nog bijbestellen na stormschade of wanneer je wilt bijbouwen?
  8. Bespaar niet op hulpstukken. Deze zijn cruciaal voor een perfect technisch, regendicht en esthetische dakafwerking.
  9. Hoe lang biedt de producent/leverancier garantie?
  10. Houd rekening met de minimale dakhelling. Voor een dak met een kleine dakhelling kies je het best dakpannen met sluitingen (dit zijn gootjes die het water naar de onderliggende pan afvoeren).

 

Lees hier over de voor- en nadelen van betonnen en keramische dakpannen.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen