Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Waar moet je op letten bij de keuze van dakpannen?

Waar moet je op letten bij de keuze van dakpannen?
Geplaatst op 5-7-2021 door Info ADR

Waar moet je op letten bij de keuze van dakpannen?

Dakpannen hebben een erg lange levensduur en worden dan ook vaak gebruikt op het hellend dak. Tegenwoordig bestaan er erg veel type dakpannen met elk hun eigen eigenschappen en uiterlijk. Daarnaast is er ook nog de keus tussen beton en keramisch… Het is dan ook te begrijpen dat dit een erg moeilijke keus kan zijn voor je. Je wil natuurlijk dat je dak weer minimaal 30 jaar mee kan gaan en het er mooi uitziet.

 

Waar let je allemaal op voor een nieuw pannendak?

  • Ieder huis in Nederland bevat bouwkundige voorschriften, soms mag je bijvoorbeeld alleen kiezen voor een bepaald kleur of materiaal. Dit dien je dus van te voren goed te checken.
  • Het is altijd goed om te checken of de dakpannen een keurmerk hebben zoals Komo en een CE-markering. Bij ADR-Dakwinkel hebben de dakpannen uit ons assortiment dit.
  • Kleur kan veel bepalen voor het aanzicht van je huis. Ga je voor contrast met de raamkozijnen, gevel en deuren of kies je meer voor een rustig kleurpalet?
  • De maat van de pan kan van invloed zijn op de prijs van het leggen. Vaak is het zo dat hoe groter de pan is, hoe sneller deze gelegd kunnen worden en dus goedkoper is. Kleine dakpannen kosten meer tijd en zijn dus duurder.
  • De stijl van je woning is ook van invloed bij de dakpannen keus. Heb je een modern, klassiek of landelijk huis? Er zijn een hoop dakpannen die ingedeeld kunnen worden binnen deze stijlen.
  • Let goed op of de dakpan die je kiest toekomstbestendig is. De Neroma wordt bijvoorbeeld door de hoge energiekosten niet meer geproduceerd. Normaal gesproken kun je er wel vanuit gaan dat alle dakpannen gewoon te verkrijgen zijn, maar zorg dat je altijd reserves in huis hebt.
  • Geglazuurde dakpannen zijn goed beschermd tegen algen, mossen en schimmels. Daarom zijn deze een goede optie bij een bosrijke omgeving.

 

Nu je weet waar je op moet letten, hebben we nog een blog voor je waar je de voor- en nadelen kunt lezen van keramisch of beton.

 

Bij ADR-Dakwinkel beschikken we over een ruim assortiment en zijn we bereikbaar voor vragen, tips en advies. Kom je er niet uit? Bereik ons via de chat, telefoon (073 - 69 00 161) of mail (info@adr-dakwinkel.nl)! Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw pannendak.

 

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen