Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Kleuren dakpannen

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Pakket Zendingen voor 15:00 uur
besteld, dezelfde dag verzonden
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 125 (incl. BTW)

Kleuren dakpannen

Kleuren dakpannen

Welke kleur dakpan kies jij?

Er is een breed scala aan kleuren voor dakpannen beschikbaar, maar in de praktijk kiezen de meeste mensen toch eerder voor de traditionelen kleuren. Juist hierom hebben we deze kleuren standaard in ons assortiment. Toch kan een uitgesproken kleur ook heel erg mooi zijn in combinatie met het exterieur. Staat de kleur die je zoekt er niet bij? Dan kan je altijd contact met ons opnemen om te kijken of we wel aan de kleur dakpannen die je zoekt kunnen komen.

 

Waarom zijn dakpannen rood?

Een rode dakpan wordt door het bakproces rood gekleurd. Na de voorbewerking van de klei worden de dakpannen gedroogd. Door het drogen kleurt de klei grijs-bruin. Daarna gaan de dakpannen de oven in en tijdens dit proces verandert de kleur van de klei naar rood. Dit is dus de manier waarop rode dakpannen gemaakt worden. Door hitte of nabewerking kunnen verschillende tinten rood gemaakt worden.

 

Kiezen voor dakpannen antraciet?

Binnen de collectie dakpannen antraciet vind je vooral de betonnen dakpannen, zoals de Sneldekker en de Neroma. Deze dakpannen worden gemaakt met een natuurlijk mengsel van zand, cement en water. Hier worden natuurlijke ijzeroxiden aan toegevoegd om het mengsel de juiste kleur te geven. Daarna kunnen de antracieten dakpannen nog een ingekleurde coating krijgen.

Antracieten dakpannen worden op dezelfde manier gemaakt als de blauw gesmoorde pan. Door een techniek genaamd smoren wordt er in de laatste fase gas bij gestookt, waardoor zuurstof verdwijnt. Het ijzeroxide in de klei kleurt dan in verschillende tinten tussen blauw-grijs en zwart. Daarna kan een antraciete pan nog verschillende afwerkingen krijgen.

 

Hoe worden zwarte dakpannen gemaakt?

De keramische zwarte dakpan wordt gesmoord zoals bij de blauw gesmoorde en antracieten dakpannen gebeurt. De betonnen dakpan wordt door en door gekleurd met natuurlijk ijzeroxide. Het maken van zwart verglaasde dakpannen zit nét iets anders in elkaar. Na het drogen wordt de dakpan bespoten met een laagje klei. In dit laagje zit een hoog gehalte glafritten. Hierdoor krijgt de dakpan de een glasachtige laag. Daarnaast kan de glazuur laag zowel mat, half-mat als glanzend zijn.

 

Blauw gesmoorde dakpannen

Een blauw gesmoorde dakpan heeft zijn kleur te danken aan een speciale techniek, genaamd smoren. Bij deze techniek wordt er gestookt zonder vocht. Tijdens het stookproces wordt er in de slotfase stikstof toegevoegd en zuurstof afgesloten. Hierdoor kleurt het ijzeroxide in de klei blauwgrijs. De techniek wordt al eeuwenlang toegepast in Nederland. Binnen ons assortiment vind je veel verschillende type dakpannen in blauw gesmoord. De kleur geeft een bijzondere uitstraling aan het dak.

 

Rode, zwarte of antracieten dakpannen bestellen bij ADR-Dakwinkel

Bij ADR-Dakwinkel beschikken we over een ruim assortiment dakpannen en zijn we bereikbaar voor vragen, tips en advies. Kom je er niet uit? Bereik ons via de chat, telefoon (073 - 69 00 161) of mail (info@adr-dakwinkel.nl)! Samen kijken we naar de beste oplossing voor de afwerking van jouw hellend dak.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen