Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege de hoge aantal aanvragen en orders kan jouw bestelling vertraging oplopen. Levertijd voor rookkanalen nu 5-8 werkdagen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

Type dakpannen

Type dakpannen

Verschillende soorten dakpannen

 

Dakpannen zijn in Nederland niet meer weg te denken. Ze zorgen voor het afvoeren van water en voorkomen daarmee een hoop vochtproblemen, hebben een isolerende werking en geven het dak tevens een mooie uitstraling. In Nederland zijn er twee type dakpannen die het meeste voorkomen, namelijk: keramische dakpannen (kleidakpannen) of betonnen dakpannen. Beide soorten dakpannen hebben zo hun voor- en nadelen. Hier lees je daar meer over.

 

 

Keramische dakpannen (kleidakpannen)

Als je voor de dakpan met de langste levensduur gaat dan is een keramische dakpan het meest duurzaam. Het grote verschil ten opzichte van de betonnen dakpan is dat de keramische dakpan vele jaren langer meegaan. Die gaan namelijk minimaal 50 jaar mee. Dat komt omdat de kleipannen uit natuurlijke producten bestaan (zoals rivierklei) die in de oven worden gebakken. Door de manier van persen en bakken kunnen de keramische dakpannen extra lang mee.

 

Daarnaast worden klei dakpannen vaak voorzien van een extra glazuurlaag waardoor ze een glanzende of juist matte afwerking krijgen. Ook door het toepassen van een bepaalde kleur krijgt de dakpan een extra glazuurlaag wat dient als extra beschermlaag. Door deze beschermlaag voor dakpannen is het minder makkelijk voor bacteriën om zich te hechten waardoor keramische dakpannen tot wel 100 jaar mee kunnen gaan! Ondanks de lange levensduur adviseren we je wel de dakpannen met enige regelmaat te reinigen.

 

In principe zijn keramische dakpannen in vele afmetingen en kleuren te bestellen. Helaas is het in de huidige dakpannenbranche behoorlijk hectisch waardoor de keuze minder ruim is. Neem gerust met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Voordelen Keramische dakpannen:

  • Lange levensduur omdat de pannen gebakken zijn.
  • Beter bestendig tegen de elementen zodat de kleur langer behouden wordt.

 

Nadelen Kermische dakpannen:

  • Relatief duurder aangezien je er meer per vierkante meter moet leggen.
  • Het leggen duurt langer aangezien er meer in een vierkante meter passen.

 

 

 

Betonnen dakpannen

Een relatief goedkopere optie is de betonnen dakpan. Deze worden gemaakt door de ingrediënten zand, cement en water. Die worden met elkaar gemengd waar vervolgens ijzeroxide in de kern wordt toegevoegd zodat de pannen langer zijn kleur behouden. Vervolgens worden de pannen gedroogd. Aangezien er geen oven aan te pas komt zijn betonnen dankpannen een betere optie voor het milieu! Echter zorgt deze methode er wel voor dat de dakpannen minder lang mee gaan dan keramische pannen, namelijk zo’n 30 jaar.

 

Ook betonnen dakpannen worden vaak voorzien van een beschermlaag waardoor ze beter bestendig zijn tegen de elementen. Om ze extra goed te beschermen of om ze een extra leven te geven kun je dakpannenverf toepassen op de dakpan genaamd Dac Hydro D. Hierdoor zien ze er niet alleen als nieuw uit maar zijn ze ook extra bestendig tegen de weersomstandigheden en begroeiingen.

Een groot voordeel van een betonnen dakpan is zijn omvang. Vanwege de grootte van de dakpan is dat er meer in een vierkante meter passen waardoor je minder dakpannen hoeft te kopen. Daarnaast kun je ze ook sneller leggen!

 

Voordelen betonnen dakpannen:

  • Goedkoper dan keramische dakpannen
  • Sneller en makkelijker te leggen
  • Milieu vriendelijke productie

 

Nadelen betonnen dakpan

  • Minder lange levensduur
  • Grotere kans op mosvorming

 

Welke type dakpan past bij mij?

Over het algemeen zijn er talloze varianten en kleuren mogelijk bij het samenstellen van je dak. Helaas is het in deze tijd niet vanzelfsprekend meer dat alles op voorraad is. Voordat je overgaat tot dakpannen kopen, adviseren we je om contact met ons op nemen. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste dakpan!

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen