Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Vogelwering

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Pakket Zendingen voor 15:00 uur
besteld, dezelfde dag verzonden
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 125 (incl. BTW)

Vogelwering

Type vogelwering

Vogels en ander gedierte kunnen een hoop overlast veroorzaken rondom je huis. Er kan ontlasting op de dakpannen komen, ze kunnen zich nestelen onder de zonnepanelen of dakpannen en ze kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Bij ADR-Dakwinkel hebben we een aantal producten die jou kunnen helpen bij het ongedierte vrij houden van jouw huis.

 

Vogels onder je zonnepanelen: Solarguard

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Ze dragen bij aan een beter milieu en zorgen voor lagere energie kosten. Daarnaast bieden ze een nieuw favoriet plekje aan vogels als ideale broedplaats. Onder de zonnepanelen zitten de vogels lekker droog en veilig. De nesten die zij onder de panelen aanbrengen zijn gemaakt van takjes, mos en afval. Deze verzameling hoopt zich op, waardoor de zonnepanelen niet voldoende kunnen ventileren. Het gevolg is minder rendement of zelfs kortsluiting door oververhitting.

 

Het is van belang dat je meteen na de installatie de zonnepanalen voorziet van vogelschroot. De beste optie daarvoor is de vogelwering van Solarguard Pro. De vogelwering gaat minimaal 10 jaar mee en zorgt ervoor dat de zonnepanelen het juiste rendement blijven opleveren.

Voorkomen is beter dan genezen! Vogels zijn territoriaal en als zij eenmaal een plekje gevonden hebben dan zullen zij daar ook alles aan doen om daar te nestelen. Zorg ervoor dat je vóór het broedseizoen de vogelwering van Solarguard Pro installeert zodat je een hoop problemen voorkomt.

Tip: Laat geen borstels installeren! Deze worden onder de panelen geduwd waardoor ze niet goed kunnen ventileren. Het is eenvoudig installeren maar niet de juiste vogelwering.

 

BLOG: Wil je meer lezen over de nadelige gevolgen van vogels onder de zonnepanelen? Daar hebben we meer over geschreven in onze blog over Solarguard

 

Vogels op de nok: Vogelpinnen

Zitten er veel vogels op de nok? Of op andere randen en richels? Hier kan de vogelpoep zich flink ophopen. Je kunt daardoor het beste vogelpinnen monteren. Deze kun je altijd gedeeltelijk inknippen zodat ze op die plekken niet kunnen landen.

De vogels zullen minder vaak overvliegen als er weinig plekken zijn rondom het huis om te ontspannen waardoor je ook minder vogelpoep in je omgeving krijgt.

 

Vogels onder de dakpannen: Dakvoetprofiel

Het onderste deel van het dak noemen we de dakvoet. Deze loopt uit in de dakgoot. Vaak zit hier nog een kleine opening tussen de dakpannen en de dakgoot. Deze opening wil je deels behouden om het dak voldoende ventilatie te geven en dus condensvorming tegen te gaan. Daarentegen wil je ook niet dat vogels en ongedierte deze opening in kruipen om een nest te maken. Dit kan voor schade zorgen zoals lekkages of verzwakking van de dakconstructie. Daarnaast kan het ook voor geluidsoverlast zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Dat kan eenvoudig met het installeren van Dakvoetprofiel. Installeer dit op tijd en voorkom een hoop schade en overlast.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen