Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege de hoge aantal aanvragen en orders kan jouw bestelling vertraging oplopen. Levertijd voor rookkanalen nu 5-8 werkdagen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

Vogelwering

Type vogelwering

Vogels en ander gedierte kunnen een hoop overlast veroorzaken rondom je huis. Er kan ontlasting op de dakpannen komen, ze kunnen zich nestelen onder de zonnepanelen of dakpannen en ze kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Bij ADR-Dakwinkel hebben we een aantal producten die jou kunnen helpen bij het ongedierte vrij houden van jouw huis.

 

Vogels onder je zonnepanelen: Solarguard

Zonnepanelen zijn ideaal! Ze dragen bij aan een beter milieu en zorgen voor lagere energie kosten. Daarnaast dienen ze ook als ideale broedplaats voor vogels. Onder de zonnepanelen zitten de vogels hoog, droog en veilig. De nesten die zij onder de panelen aanbrengen kunnen voor kilo’s aan groenafval zorgen. Dat afval gaat zich ophopen waardoor de panelen minder kunnen ventileren en daardoor een lager rendement opleveren. In het ergste geval kan er kortsluiting ontstaan of zelfs brand!

Het is van belang dat je meteen na de installatie de zonnepanalen voorziet van vogelschroot. De beste optie daarvoor is de vogelwering van Solarguard Pro. De vogelwering gaat minimaal 10 jaar mee en zorgt ervoor dat de zonnepanelen het juiste rendement blijven opleveren.

Voorkomen is beter dan genezen! Vogels zijn territoriaal en als zij eenmaal een plekje gevonden hebben dan zullen zij daar ook alles aan doen om daar te nestelen. Zorg ervoor dat je vóór het broedseizoen de vogelwering van Solarguard Pro installeert zodat je een hoop problemen voorkomt.

Tip: Laat geen borstels installeren! Deze worden onder de panelen geduwd waardoor ze niet goed kunnen ventileren. Het is eenvoudig installeren maar niet de juiste vogelwering.

 

BLOG: Wil je meer lezen over de nadelige gevolgen van vogels onder de zonnepanelen? Daar hebben we meer over geschreven in onze blog over Solarguard

 

Vogels op de nok: Vogelpinnen

Zitten er veel vogels op de nok? Of op andere randen en richels? Hier kan de vogelpoep zich flink ophopen. Je kunt daardoor het beste vogelpinnen monteren. Deze kun je altijd gedeeltelijk inknippen zodat ze op die plekken niet kunnen landen.

De vogels zullen minder vaak overvliegen als er weinig plekken zijn rondom het huis om te ontspannen waardoor je ook minder vogelpoep in je omgeving krijgt.

 

Vogels onder de dakpannen: Dakvoetprofiel

Onderaan het dak blijft er vaak een (kleine) opening tussen de dakpannen en de goot. Via de goot kan ongedierte onder de dakpannen kruipen en daar een nestje aanbrengen. Naast het feit dat ze schade aan kunnen richten aan het dakbeschot kunnen ze ook zorgen voor geluidsoverlast.

Het gaat vaak om kleine openingen onder de dakpan waar kleinere vogels of knaagdieren naar binnen gaan. Zie ze daar maar eens weg te krijgen. Dit wil je dus uiteraard voorzijn! Dat kan eenvoudig met het installeren van Dakvoetprofiel! Installeer dit tijdig en voorkom een hoop schade en overlast.

 

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen