Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege een hoog ziekteverzuim kan jouw bestelling vertraging oplopen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

10 tips voor de dakbedekking van een overkapping

10 tips voor de dakbedekking van een overkapping
Geplaatst op 19-7-2021 door Info ADR

10 tips voor de dakbedekking van een overkapping

 

Een overkapping in je tuin maakt de langer zomeravonden en de korte winterdagen net wat knusser en gezelliger. Het is een echte verrijking voor je huis, dus je wilt ook dat de overkapping van goede kwaliteit is en lang mee gaat. Voor welke soort dakbedekking kies je? Hoe wil je dat het dak van je overkapping eruit ziet? Deze, en nog veel meer vragen zullen bij je opkomen wanneer je denkt aan het dak van je overkapping.

Je kunt een overkapping natuurlijk laten plaatsen, maar het zelf plaatsen van een overkapping is zeker ook een mogelijkheid. Hiervoor hoef je zeker geen ervaren vakman te zijn. Een beetje handige doe-het-zelver zal deze klus zeker tot een goed einde kunnen brengen. Met de volgende 10 tips gaan we je vooruit helpen, zodat jij de juiste keuzes kan maken voor jouw overkapping.

Welke materialen dakbedekking zijn geschikt voor een overkapping in een tuin?

De beste optie tussen deze mogelijkheden zal natuurlijk afhangen van je smaak en het gebruik van je overkapping. Over de volgende dakbedekking geven je wat meer uitleg:

  1. Dak bedekken met EPDM
  2. Dak bedekken met dakleer
  3. Dak bedekken met sedum (beplanting of gazon)
  4. Dakshingles

 

 

EPDM

Voor een plat dak kun je bitumen (dakleer) dakbedekking of EPDM toepassen. Ga je de dakbedekking zelf leggen? EPDM is voor de doe-het-zelver de laatste jaren sterk in opkomst. Dit komt omdat EPDM verlijmd wordt op het platte dak. Hierdoor is er geen brander en open vuur meer nodig. Daarnaast heeft EPDM een langere levensduur van wel 50 jaar! EPDM is ook geschikt als ondergrond voor een groendak.

 

Dakleer, bitumen

Bitumen dakbedekking, ook wel roofing genoemd, is verkrijgbaar in twee varianten: APP en SBS. Daarbij is APP beter bestand tegen hoge UV-straling en dus geschikter als dakbedekking. Bitumen dakbedekking heeft veel voordelen. Het wordt al lang gebruikt en is door de jaren heen steeds meer verbeterd. Deze vorm van dakbedekking heeft daardoor een goede naam opgebouwd. Bitumen is waterdicht en sterk. Het is een goed product waar het voor gemaakt is, namelijk: jouw dak tegen weer en wind beschermen.

 

Sedum, groendak

Wil je jouw overkapping een duurzaam karakter geven? Ga dan voor een groendak. Een groendak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en kan verkoelend werken in de zomer. Omdat je zorgt voor meer groen in je buurt draag je met planten op je dak bij aan een gezonde en fijne leefomgeving. Een aantal gemeenten en waterschappen geeft subsidie als huiseigenaren een sedumdak (met vetkruid) of daktuin willen aanleggen.

 

Dakshingles

Een trend die is overgewaaid uit Amerika. Een decoratieve oplossing die je steeds meer ziet en makkelijk te monteren is. Je kunt dakshingles aanbrengen op een egaal houten ondergrond met een hellingshoek van minimaal 25 graden.

 

Hopelijk hebben we je hiermee op weg kunnen helpen, kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken we met jou mee!

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@adr-dakwinkel.nl

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen