Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Pakketzending via GLS

Waterafvoer

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Pakket Zendingen voor 15:00 uur
besteld, dezelfde dag verzonden
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 125 (incl. BTW)

Waterafvoer

Waterafvoer plat dak

Heb jij een plat dak op jouw huis of misschien wel een overkapping/aanbouw? Dan mag een goede afvoer natuurlijk niet ontbreken. Hiermee zorg je ervoor dat water niet op het dak blijft liggen en voorkom je een lekkage. Bij ADR-Dakwinkel hebben we een ruime keuze voor HWA zink, maar ook in PVC. Hierdoor is er altijd een optie voor een lage prijs of een iets ruimer budget. Daarnaast draagt de materiaalkeuze ook veel bij aan de uitstraling en afwerking van je huis of overkapping. Zink is bijvoorbeeld populair om zijn luxe uitstraling.

 

Wat heb je nodig voor waterafvoer plat dak?

Voor de handige doe-het-zelver is een afvoer repareren, aanleggen of vernieuwen een klusje dat goed te doen is. Op een plat dak kunnen er verschillende afvoeren geplaatst zijn of worden. Dit kan bijvoorbeeld een kiezelbak zijn of een loden afvoer. Aan de hand van de maten kies je een stadsuitloop of vergaarbak. Deze keus maak je aan de hand van wat je mooi vind, de functie van beide producten is namelijk hetzelfde. De volgende stap is het opbouwen van de regenpijp. Hier komen muurbeugels aan te pas en bladvangers. Wanneer je voor zink kiest is het belangrijk om te onthouden dat zink in de grond mag. Sluit je de regenpijp aan op het riool? Stap dan voordat je de grond in gaat over op pvc. Hierdoor blijft zink in goede staat.

 

Zinken dakgoot

Een zinken dakgoot heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar ook een lange levensduur (bij goed onderhoud tot wel 35 jaar!). De eigenschappen en recycle mogelijkheden maakt een dakgoot van zink een duurzaam product. Binnen ons assortiment vind je twee modellen zink goten. Namelijk de bakgoot en mastgoot. De keuze ligt geheel aan jouw smaak, wat vind je mooier, rond of rechthoekig? En ga je jouw dakgoot afwerken met hout of kunststof?

 

Zinken bakgoot

Een zinken bakgoot is rechthoekig van vorm en wordt op twee manieren gebruikt. Bij de eerste manier wordt de bakgoot zink afgewerkt met een houten of kunststof ombouw. Bij lekkage kan deze gaan rotten of verkleuren. Tijdig onderhoud is daarom erg belangrijk. De tweede manier is de zink bakgoot in het zicht monteren met gootbeugels. De tweede manier is iets duurzamer en maakt renovatie eenvoudiger. Binnen ons assortiment vind je de bakgoot in verschillende maten. Voor een kleiner dak gebruik je bijvoorbeeld de zinken bakgoot b30 en voor een groter dak de b44.

 

Mastgoot

Een andere naam voor de masgoot is ook wel hangoot. In tegenstelling tot de rechthoekige vorm van de bakgoot is de masgoot zink half rond van vorm. Mastgoten van zink worden meestal niet omgebouwd, maar met gootbeugels gemonteerd.

 

Zinken dakgoot op maat

Heb je speciale wensen of afwijkende maten nodig dan kan je bij ADR-dakwinkel ook kiezen voor een zinken goot op maat. Na bestelling wordt deze direct gefabriceerd en heb jij spoedig jouw zinken dakgoot op maat in huis.

 

Bladvangers en boldraadroosters

Er zijn verschillende manier om te zorgen dat er geen bladeren in je afvoer terecht komen. Voor dakgoot bescherming tegen bladeren en vogels vind je de Poly-Net gootdrain ook wel bladrooster genoemd in ons assortiment. Deze gootdrain past perfect in een dakgoot of mastgoot en is erg eenvoudig te plaatsen. Heb je een plat dak afvoer? Dan kies je voor een Pe bladvanger. Deze plaats je gemakkelijk op de kiezelbak om verstopping in de regenpijp te voorkomen. Een andere optie is een boldraadrooster. Deze kan je op een afvoer op een plat dak plaatsen of in de dakgoot bij de opening naar de regenpijp toe.

 

Waterafvoer voor jouw platte of hellend dak bestellen bij ADR-Dakwinkel

Bij ADR-Dakwinkel beschikken we over een ruim assortiment zinken dakgoten en waterafvoer en zijn we bereikbaar voor vragen, tips en advies. Kom je er niet uit? Bereik ons via de chat, telefoon (073 - 69 00 161) of mail (info@adr-dakwinkel.nl)! Samen kijken we naar de beste oplossing voor de afwerking van jouw waterafvoer.

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen