Inloggen
Bouwmandje
Groot assortiment voorradig
One-stop-shop
Aantrekkelijke prijzen

Let op: Vanwege een hoog ziekteverzuim kan jouw bestelling vertraging oplopen. We doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen! 

Jouw dakpannen binnen
2-6 werkdagen geleverd!
Eenvoudige bestelling?
Snelle levering!
Pakket Zending Gratis
Vanaf € 100 (incl. BTW)

Een storm- en weersbestendig dak, ventilatie is hierbij essentieel!

Een storm- en weersbestendig dak, ventilatie is hierbij essentieel!
Geplaatst op 9-12-2021 door Info ADR

Een storm- en weersbestendig dak, ventilatie is hierbij essentieel!

Dakpannen die een groene aanslag krijgen of van het dak waaien zijn problemen die vaak voor komen. De oorzaak zit hem dan ook vaak in slecht ventileren van een pannendak. Op de juiste manier het dak laten ventileren is essentieel en voorkomt vocht en wegwaaiende dakpannen.

Dakpannen die wegwaaien

Dakpannen kunnen tijdens een zware storm van het dak afwaaien. Maar wist je dat het niet de wind van buiten is die dit veroorzaakt? De pannen worden door een drukverschil van het dak afgezogen. Aan de windzijde van het dak zie je namelijk dat de dakpannen blijven liggen, maar juist aan de andere zijde ontstaan windwervelingen. Onder de dakpannen ontstaat een overdruk naar buiten toe. Boven de dakpannen ontstaat een onderdruk met een trekkende kracht. Hierdoor krijg je grote drukverschillen op een nauwsluitend dak, waarbij alleen pannenhaken niet altijd op kunnen tegen een harde storm.

Groene aanslag

Keramische en betonnen dakpannen zijn vocht doorlatend en ademend, gemiddeld neemt een dakpan zo’n 3 procent vocht op. Daar op toevoegend, hoe flauwer een dakhelling is, hoe makkelijker er water op blijft liggen. Hierdoor blijven dakpannen te lang vochtig waardoor er algen en andere micro organismes op kunnen groeien. De juiste ventilatie zorgt ervoor dat dakpannen sneller drogen en groene aanslag vaak voorkomen kan worden.

Universele ventilatiepan

De juiste ventilatie voor jouw pannendak bereik je met ventilatiepannen. Deze plaats je zo’n 1 meter onder de nok, waar de windbelasting het hoogst is. Een ventilatiepan per 1,5 meter is voldoende om voor druk vermindering te zorgen.

Hieronder vind je het type ventilatiepan dat past bij jouw pannendak. Staat de juiste ventilatiepan er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat wij met je mee kunnen kijken voor een oplossing.

Contact: Telefoonnummer: 073 6900161, E-mail: info@adr-dakwinkel.nl

 

Bouwmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen